Sopptider..

Bland det bästa jag vet med hösten är att krypa upp i soffan med en massa levande ljus runt om kring och med en stor kopp..soppa! Jag älskar att göra soppor och grytor på hösten och allra godast blir det att servera den i en stor kopp. Ihelgen kommer min familj plus några grannar hem till oss på middag, då blir det gulaschsoppa och hembakt bröd.
Inspirationen hittar jag i boken Soppor, bröd och röror av systrarna Eisenman (Två systrar söta & Vinterns söta)
Lugn och ro..

Idag visar jag lite mer bilder ifrån mitt sovrum som börjar hitta sitt rätta jag. Vårat sovrum känns verkligen lugnt och skönt, jag sover som en prinsessa (ja förutom dom nätter jag har en 2,5åring i sängen som rör på sig värre än en orkan) Rummet är ljust, behagliga färger och några få detaljer med inspiration av orienten. På golvet har jag ställt en enkel korg med plädar och tofflor som är skön att ha nu mot vintern. Den översta pläden fick jag av min svärmor efter en av hennes indienresor! Lyktan i taket har jag trånat efter en längre tid men varit alldeles för snål för!! Men när jag nu fyllde år fick jag presentkort på den butiken, när jag kom dit var den på halva priset tom pga en liten skada i locket som knappt syns..
Ibland har man tur, för det var den sista!!
Vinnaren..

Vinnaren av lampkjolarna lottades och det vart Lina med bloggen mittlusthus.blogspot.com som vann! Grattis till dig, mejla mig din adress så kommer lampkjolarna på posten!
 Min mejl : maddesvenn@hotmail.comNågon undrade över min kökslampa, den har jag haft i några år nu så jag vet inte om den finns kvar. Det är iallafall
IB Lauresen som gör dom
!

Kök..

Tänkte visa er lite ifrån vårat kök, som fortfarande inte är klart!! Nu är det bara lister som saknas men det är ändå störande tycker jag, vilka bekymmer jag har va?!
Köket är det rum som jag och hyresvärden inte kom riktigt överens om, det är ju sånt man får räkna med om man hyr. Hade det varit vårat hus så hade jag valt att ändra på vissa saker men det vet jag då tills den dagen kommer.
Som alla andra rum så är basen vit, sen har jag detaljer framme som jag tycker mycket om!Tävlingen här nedanför pågår fortfarande så passa på att tävla...

Tävling..

Tänkte att jag skulle ha en liten tävling.. När jag rensade här hemma så hittade jag på två stycken lampkjolar som jag aldrig har använt. Dom ligger tom kvar i förpackningen då jag inte kan hitta en passande plats hemma hos mig. Kanske är det i just ditt hem dom hör hemma? Allt du behöver göra är att lämna en liten kommentar och glöm inte att skriva din blogg eller mejladress..Har du egen blogg så får du gärna länka till min oxå!

Lycka till, ni kan tävla till den 19/10 klockan 12.00Såhär ser dom ut, bilden är lånad ifrån hansonsmagasin.se

Prickar och ränder..

Tack snälla för alla grattulationer, blir alldeles rörd!!
Tänkte visa lite ifrån Maltes rum idag, i vårat vardagsrum har vi en liten söt dörr som ser ut att gömma en skrubb! Ja det är väll precis vad den har gjort oxå ända tills vi flyttade in och tyckte att det skull bil Maltes rum. Rummet har samma form som gästrummet och mitt i mellan dom två rummen ligger vårat sovrum.
Många tycker att det är trisst att ha vita väggar i ett barnrum men jag tycker det blir så mycket färg iallafall med alla leksaker. Det blir ganska mycket prickigt och randigt, bland annat det söta påslakanet som jag köpte på Likasom.com i våras..


Hipp Hipp Hurra..

..till mig själv idag! Idag mina vänner fyller jag halvvägs till 50 och har redan blivit grattad med många fina presenter av min familj. Bland annat ett par ljuvliga kuddar jag hade önskat mig.. Ikväll kommer släkten och firar så nu måste jag sätta igång med bakningen. Hoppas alla får en skön dag och en härlig helg.
Kram!
Trädgårdens sista blomma..

Du har väll inte missat att du kan premunera på min blogg via bloggkoll? Himla smart sätt att hålla reda på alla dina favoritbloggar på. Klicka bara på bloggkoll symbolen här till höger..
Nedan trädgårdens sista blomma lyser upp i höstmörkret..


Linneskåp..

När jag köpte tvbänken så hittade jag även ett linneskåp för 300kr och äntligen har jag målat klart det. Då skåpet saknade hyllplan så hängde vi istället in en klädstång. Äntligen någonstanns att förvara mina kläder och kanske börjar sovrummet bli färdigt. Det var iaf skönt att somna utan ett rörigt rum med kläder överallt,saknas lite detaljer i sovrummet nu bara. Är sugen på något nytt..vi får se hur det blir!


Boktips..

För några veckor sedan låg det ett stort paket till mig i postlådan. Det var en inredningsbok som helt och hållet handlade om julen. Jag beställde och betalde boken i början av sommaren så jag hade helt glömt av att den skulle dyka upp nu. Bläddrade snabbt igenom den men lusläsningen får vänta lite. Först vill jag njuta av hösten! Men bilderna såg otroligt härliga ut så boken är ett tips till alla er som längtar efter julen..
Småplock..

Jag är verkligen en männsika som inte tål småplock. Då menar jag porslinfigurer och prylar överallt, det får mej att rysa bara av tanken. Men när jag kännde att jag ville göra något roligt minne av dom utlandsresor sonen varit och kommer vara på i livet så valde jag ändå att köpa små souvenirer?! Lite lustigt kanske men jag har dom inte överallt utan har samlat dom i en rolig glasburk. Har en för resor och en för små minnen som första nappen, en hårlock och liknande..
Dom är roliga att titta på och minnas tillbaka..
RSS 2.0