Mors dag present..

När jag slipar och målar alla projekt jag ständigt håller på med så är jag i mina föräldrars garage. Har själv lite ont om plats så där är det perfekt att hålla till. Nåja nu till saken, i ena hörnet av garaget hittade jag 2 stolar under en massa skräp och damm. Två stolar som mammas farfar har gjort om jag inte minns helt fel? Dom var slitna och den ena hade gått sönder lite grann. Dynan var klädd i ett grönt vidrigt gammalt tyg så jag bestämmde mej för att piffa upp dom lite i smyg. Det spikades, slipades, målades och kläddes om och vips så fanns det 2 nya fina stolar.
Mamma hade själv precis köpt en karmstol på auktion som hon klädde i ett vitt ch beigt rutigt tyg så jag valde att använda samma tyg till dom här stolarna.
Hon fick dom sedan i morsdag present och vart hur glad som helst!!

195811-112

Ena stolen innan

195811-109

Stolarna efteråt, dom är inte identiska som ni kanske ser.

195811-110

Tyget i närblid.

195811-111

Mammas nya karmstol.

kramkram










Jenny

Jag fick många frågor om vart man kan få tag i kakfatet jag skrev om igår. Jag pratade med tjejen som gör dom och frågade om det var okej om jag la ut hennes nummer, gissa om hon vart glad?!
Fick även hennes mejl adress:

Jenny Persson
0701738115

[email protected]



195811-108

Kakfatet..

För några veckor sen så var jag och min syster på en utställning som folkhögskolan hade på vårat kulturhus. Direkt jag kom in i lokalen så fastnade mina ögon vid ett underbart kakfat!!
Precis i min stil och jag som älskar att baka men som saknar ett snyggt fat tänkte att det där måste jag ha.
Som tur var fanns där namn och nummer till alla som ställde ut så jag kontaktade genast tjejen som gjort fatet och hörde om det gick att beställa?! Ja det går så bra så svarade hon, skulle ta ca 2 veckor att framställa!

Nu är det hemma hos oss, vi invigde fatet med en picknick vid siljans strand i Tällberg på morsdag och dagen efter fick det funka som tårtfat då svärmor fyllde 50år!!

Fatet är gjorde i keramik med vi glasyr. Runt omkring så står det inristat en massa härliga bakverk och i mitten är det inristade blommor! Så snyggt!

195811-105

195811-103

195811-104

195811-107

195811-106

Vi bytte strand med palmer mot strand med tallar!

Mallis..

Undrar ni vart jag tagit vägen?
Jag har varit på mallorca en vecka och inte riktigt hunnit med någon dator sen jag kommit hem!
Snart kommer det nya inlägg, så länge får ni njuta av några semester bilder.

195811-102

En morgon när vi kom till stranden var det en man som gjort en Pegasus helt i sand, några dagar senare hade den fått sällskap av en enhörning! Själv kan man knappt göra ett sandslott *fniss*

195811-101

Rätta mej om jag har fel men jag tror att det är bougavilla?

195811-99

Den här lilla stranden låg in imellan klipporna, hit kunde man bara ta sej med båt.

195811-96

Det är inte mulet utan soldis, hade toppen väder varje dag.

195811-97

Såg så härligt ut att segla.

195811-98

Vem vill inte ha sommarhus här med egen brygga alldeles nedanför?!

195811-100

En underbar son som lever livet!!

Kram på er!










Den som väntar..

När jag var lite så älskade jag en film om en liten pojke som kunde ta sig in i böckernas värld ocu uppleva det han läste! Idag önskade jag att jag kunde göra detsamma för ÄNTLIGEN hade den kommit...
Franske Stemninger på nordiskt vis
Jag har bara bläddrat igenom den än men så fort jag får lite tid för mej själv så ska jag lusläsa den! Kan iaf säga att av första intrycket så får den toppoäng!!

franskestemninger
Bilden är tagen ifrån www.jeannedarcliving.dk

I postlådan låg även nya LANTLIV och nya DRÖMHEM&TRÄDGÅRD plus att jag hade köpt med mej VAKRE HJEM&INTREIÖR hem, men dom tre ska jag spara tills på lördag. Då åker vi till mallis och har man tur så kanske man får en stund över att läsa på planet! Har ju en 14månaders son som ska roas i 3 timmar oxå..

vakre hjem
Bilden är tagen ifrån www.vakrehjem.com

Hoppas ni får en trevlig vecka så hörs vi när jag kommit hem igen!!

En regnig dag..


Idag har det varit riktigt regnväder här så jag och sonen hade en riktig mysdag! Vi satt länge och njöt av lunch på gårdscafet, varm focaccia med parmaskinka och pesto!! Riktigt gott att värma sej med när det var så ruggigt ute. Sen tog vi oss en biltur till Ylva Skarp, hon hade fullt upp inför konst runt siljan som är nästa helg men hon var lika go och glad för det! Där köpte jag en välkomms skylt som jag trånat efter ett tag nu!! Sen så åkte vi vidare till en tygaffär och handlade lite tyger. Mina kära bloggvänner har inspirerat mej till att sy vimplar till sonens rum, vart jättefint!! Satte upp dom så länge men ska göra om i sonens rum efter det att vi kommer hem ifrån mallis! Hoppas ni andra oxå haft en mysig dag..

www.konstruntsiljan.se för den som vill läsa mer!

ylvaskarp

Ylva gör vackra inslagningar av allt man köper

ylvaskarp

Nya skylten och vimplarna

vimpel

Skylten passade finfint i hallen

vimpel

Vimplarna sitter här tills vidare

Vardagsrum

Idag tänkte jag visa lite bilder ifrån vårat vardagsrum! Våran hall, vårt lilla kök och vardagsrum ligger  "ihop" på en öppen planlösning. Det som delar av vardagsrummet lite ifrån dom andra är en liten köksö där vi sitter och äter, där får det plats 2 låga barstolar på den ena sidan och mittemot har sonen sin tripptapp stol. Det funkar ok men många gånger saknar man ett köksbord, speciellt när man bjudit hem gäster. Tur att det är sommar nu så att man kan sitta ute. I vardagsrummet finns en braskamin, där eldar vi ofta på vintern och då blir hela stugan uppvärmd. På sommaren tänder vi en massa ljus där i och lite här och var, vi älskar att tända ljus.

vrum

Såhär ser det ut när man kommer in ifrån hallen.

vrum

Soffbordet Emma kommer ifrån Mio

vrum

En hylla ovanför soffan med levande ljus och bilder vi tycker om.

vrum

En snygg tvmöbel är svår att hitta så vi använder vår älskade byrå, fotöljerna har jag rotat fram hemma i farmors föråd.

vrum

Bokhyllan är klädd med tunt vitt tyg och om ni undrar varför ena dörren har ett kryss så kan jag berätta att det är en mall i papper. Vi funderar nämligen om vi ska fixa till dörrarna.

vrum

Vardagsrummet ifrån bokhyllans hörn.

vrum

Olika ljuslyktor på ett vackert fat.

vrum

Braskaminen med en massa levande ljus.

vrum

Ha en bra dag allesammans och tack för alla underbara komentarer!!

RSS 2.0