Hairspray..

Så var ännu en arbetshelg över, den vart lite längre än vad jag hade väntat mig då jag fick lov att jobba över!
Igår hade vi en lugn och skön hemma kväll ock vi kikade på Hairspray som var på tvn. Himmel vad glad man vart av den filmen, både jag och Victor satt och diggade i soffan! Men å andra sidan så älskar jag musikaler!!
Jag fick ett himla roligt mejl i fredags så hela helgen har jag skuttat på små moln! Men det är inget som är hundra procent än så mer än så vill jag inte säga *fniss*

Idag åt vi pepparkakor, skumtomtar och drack kaffe till skenet av det första adventsljuset, ute kom det tom snö!!
Hoppas ni andra oxå har haft en mysig advent!!


Bilverkstad..

Japp idag är det bilverkstad som gäller! Både för min bil och här hemma.. Imorgon har nämligen Malte namsdag och jag har bakat små bilkakor med godishjul!! Har även gjort banana fudge cupcakes, tänk vad härligt om det här hade varit en luktblogg så ni oxå hade fått kännt hur ljuvligt det doftar! Har aldrig provat på något av recepten förut men en smarrig bil har jag redan provt och cupcaksen hade välldigt spännande ingredienser!!




Nicke nyfiken..

Malte brukar ju vara så himla nöjd jämt men igår var han rätt så gnällig i stort sett hela dagen! På kvällen visade det sig att han hade feber och det förklarade ju en hel del! Efter att ha sovit nån timme vaknade han och ville inte sova vidare, han skulle kolla på Nicke Nyfiken punkt slut! Eftersom både jag och Victor har sett den filmen tillsammans med Malte en miljon gånger så kännde vi att han kunde få en ny som han egentligen skulle få i julklapp.
Nicke Nyfiken åker raket, Malte har blivit så himla fascinerad av raketer och det är det han ska göra när han blir stor!
Åka raket alltså!
Vid tolv hade Victor gett upp och även jag ville hoppa i säng och försöker övertala Malte att följa med..
Vet ni vad han säger då?

Kan du gå nu och så viftar han iväg mig med armen, jag ska kolla klart på Nicke fiken som han så gulligt säger!
Inte ens tre år och han säger åt sin mamma att gå och lägga sig före han!! Jaja sagt och gjort, efter ett tag ropade han och var redo för sängen. Gissa vad han gör nu, kollar Nicke fiken såklart! Men är man sjuk så får man titta på film och mysa i soffan hela dagen!



Nicke nyfiken, världens gulligaste apa

Fikastund..

...har guld i mun : )

Har precis haft min goa svägerska här på fika och det är alltid lika trevligt förstås. Blir alldeles för sällan fastän vi bor så nära, men som sagt det är för lite timmar på dygnet! Maltes kusiner var sjuka så dom fick stanna hemma,lite tråkigt då han hade sett framemot att dom skulle komma!!
På onsdag ska dom även på ultraljud för Maltes fjärde kusin  är påväg, mysigt!

Har redan hunnit med att städa hela huset, lagat lunch åt mig, malte och min kusin som var här och lekte med Malte, fikat med titti och tvättat! Klockan är ju bara ett,undra vad vi ska hitta på nu?



Svägerska/faster och kusin Nellie

Sötnöt..

Idag har min syster hämtat Malte på dagis så han slapp vara där så länge! Alltid lika kul att få vara med moster och Derya och busa! Idag har dom tom bakat fin fina pepparkakor så jag vart bjuden på fika efter jobbet! Lyxigt, nu är vi lediga i 2 dagar sen jobbar jag hela helgen! Halsontet lurar långt bak men det verkar försvinna bort, hoppas vi håller oss friska!
Nu ska jag dricka lite the!



Malte när han var liten och hade nässelfeber, inge kul!

Grattis Linda..

Vill passa på att gratta min vän Linda för att nästa år kan ni se en av hennes underbara bilder i almenackan som Dala vatten och avfall ger ut. Hennes bild stack ut i mängden av dom 600 inskickade bidragen!
Vill ni se mer av hennes bilder så klicka HÄR


Kärlekshistoria..

Jag tröttnar aldrig på denna söta kärlek..


Sweet

Gäsp..

Jag är så galet trött så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Äter så dåligt när jag jobbar så när jag kommer hem och sätter mig i soffan så hamnar jag halft i koma. Tycker inte att jag har tid att äta när jag är på jobbet så då hoppar jag över det, helt idotiskt jag vet. Har ofta huvudvärk dom dagar jag jobbat med, men jag har väll bara mig själv att skylla!

Lite semester vore inte helt fel, åka bort och vila ut.. Skulle gärna åka tillbaka till Paris! : )






Shopping..

Idag var vi till Falun och Borlänge en sväng, vi hann med en snabbvisit till svärdsjö oxå för att låna en mobil av svärmor då min inte ville funka ordentligt efter badet jag gav den!! Både jag och Victor handlade kläder idag, brukar alltid sluta med att man kommer hem med kläder till Malte och inget till oss själva. Idag var det tvärtom faktiskt, skönt!
Handlade faktiskt en tröja på mamma avdelningen idag hihi (NEJ jag är inte gravid)!! När jag var gravid fanns det aldrig fina mamma kläder, nu fanns det hur mycket som helst! Fick bara lov att köpa den! Imorrn är det jobb igen och jag börjar känna halsont, hoppas det går över!



Baby converse

Biobesök..

Japp då har familjen How kommit hem ifrån sitt första biobesök tillsammans då! Det var jättemysigt och filmen var himla kul! Malte hade lite svårt att sitta still ett tag men efter snabbt besök på toa så gick det över ; ) 
Välldigt blandat med åldrar i biosalongen och ganska mycket surr ifrån spända barn, när vi var på spöket laban var det nästan knäpptyst. Äldre barn verkar ha svårare att koppla av på bio, kanske beror på att man går med sina vänner då istället?!

 

Världens goaste kille

Sockersöt..

Hittade några bilder på Socker innan hon flyttade hem till oss, så sööööt! Hon är inte alls lik sin mamma men pälsen kommer väll ändras när hon växer antar jag. Så fin och go iallafall och ända sen Smilla kom till oss har hon blivit en riktig buse!!





Liten socker!

Into the wild..

Igår kikade vi på Into the wild, jag hade sett den på bio redan men ville hemskt gärna se den igen med Victor som inte hade sett den än! Det här är en film som gick rakt in i mitt hjärta, jag älskar historien och den är välldigt mysigt filmad. Den är ju dessutom verklighetsbaserad och det brukar ju vara dom bästa filmerna tycker jag!

Det här är en film som alla borde se!



Into the wild

Ica..

Min syrra går sista året på handels och praktiserar just nu på ica! Hon har blivit löjligt förtjust i en av hennes arbetskamrater som dessvärre är sambo med en annan arbetskamrat på samma ställe. Men nu till saken, idag när jag och Jessica var in för att säga hej så skojjade jag och sa: Vart har du pojkvännen då! gissa vem som just kommer och flinar ; ) en röd syster tackar så himla mycket haha! Men kanske la jag fram första stöten?! Vem vet..



Ica stig, inte hennes kollega..

Klant..

Har du inga extra utgifter denna månad så kan du ju lätt skaffa dig, precis som jag gjorde idag! Skulle snabbt ta upp min mobil för att se efter hur mycket klockan var när jag slant och tappade den rakt ner i en hink med skurvatten!!!
Jippi!!
Någon som vill köpa en ljusrosa vibrator? Det är det enda som funkar på den, blir så less!

Har ända sen jag började jobbet i morse haft en ord på hjärnan oxå. Mr napkinhead!  Jag och min arbetskamrat pratade lite om filmer imorse och så kom vi in på The Holiday, vi pratade inte om just Mr Napkinhead men däremot om han som spelar den rollen ; )  Måste vara därför det ordet har snurrat runtrunt idag haha!
Har du inte sett den filmen så gör det nu!!



The Holiday

Tänk att få vakna....

....tidigt en moooorgon! Ja det får man ju varje morgon men en busig Malte i huset, men nu var det faktiskt Cat Stevens sköna låt jag tänkte på när jag slog upp ögonen i morse.. Titta så vackert det var ute idag..






Chris Martin..

Enligt Aftonbladets hemsida så säger Chris Martin i en intervju att han inte tycker att band ska hålla på längre än tills dom fyllt 33 år. Chris är nu 31 år och säger att dom kör på för fullt för att till slutet av nästa år kunna lägga av. Neeej säger jag, alldeles förtidigt och hoppas självklart på att detta inte är sant!
Jag längtade till nästa sverigespelning i samma sekund som den förra tog slut, jag vill njuta mer av deras underbara texter. Snälla!



Chris Martin / Coldplay

Boktips..

Jag måste nog erkänna att jag har nog haft lite fördommar om hemlösa och dragit dom alla över en kant. Men efter att ha läst boken Hemlös, med egna ord så har jag ändrat mig helt och hållet. Man har inte en aning om varför dom är i sin situation, många har haft det himla bra stält med fint hem, familj och jobb. Det är ju ingen som väljer att bli hemlös!
Läs boken du oxå..


Siljan..

Idag vart jag och Malte bjudna på siljan av min förra svärmor! Det är över sju år sedan det tog slut med den killen men det är himla trevligt att träffa henne lite då och då. Sen är hon himla förtjust i Malte,men vem är inte det ; ) Nu ska hon dessutom flytta tillbaka till sthlm så det kanske var sista fika på en tag! Egentligen borde jag baka nu då jag lovade mina syrror att baka saffranslängd fylld med vit choklad som vi tänkte ta med till farmor imorgon! Men jag orkar verkligen i ta tag i det, får göra det imorgon förmiddag istället! Är ju godast med en dagsfärsk dessutom..
Ikväll ska vi lämna in min bil på service och genomgång då den krånglat lite, kan väll tänka mig att flera tusenlappar kommer att gå åt. Fasen att man är så beroende av bil, är ju bara tråkiga utgifter!!


Utmanad..

Jag har blivit utmanad av JONNA att berätta sju sanningar om mig själv.. Ni får se vad jag kunde komma på ; )

Jag har välldigt svårt att hålla i pengar, hade en period när jag la allt på smink, en period när jag la allt på kläder och nu senast en period då allt handlar om hemmet, ja och om Malte då. Men äntligen har jag nog börjat gå över till spara!
(fast jag skulle behöva nya kläder hihi)

#  Jag är otroligt blyg. Många uppfattar mig som lite sur och otrevlig, men allt beror på att jag har otroligt svårt för att prata med nya människor. Speciellt om det är många där samtidigt!

#  Jag är löjligt förtjust i ungdomserier och high school filmer (gossip girl, one tree hill. high school musical osv) Jag blir alltid så otrligt glad när jag ser dom och att killarna ofta är ögongodis är ju inte helt fel. För drömma får man väll även om man är gift ; ) Victor och Malte kommer ju iaf alltid vara på första plats i mitt liv!

#  Jag tänker ofta på att flytta utomlands, inte till ett varmt land men någon annan stanns i Europa. Hade vi inte haft Malte så hade vi nog inte tvekat. Men jag vill så gärna att han ska få växa upp nära sin släkt oxå då familjen betyder så mycket för oss! Får fortsätta drömma om ett liv i Frankrike som pensioner!

#  Jag skulle gärna utbilda mig till något men är alldeles för lat för att sätta mig i skolbänken igen. Hade jag inte haft så mycket att ta igen ifrån gymnasiet så kanske men nu? Nej jag känner mig inte redo!

#  Både i högstadiet och gymnasiet så tyckte många att jag var otroligt bortskämd när det gäller prylar. Men sanningen är den (som jag även försökte förklara då) att jag alltid har köpt mina saker själv. Märkeskläder, mobiler, min första tv m.m Jag började sommarjobba mellan sexan och sjuan och har efter det jobbat VARENDA lov plus lite helger! Det jag var bortskämd på var väll isåfall att jag alltid hade ett jobb!

#  Jag är välldigt vattenrädd, aldrig att jag skulle åka en vattenrutchkana större än den i barnpoolen. Jag kan simma men jag kan även drunkna!


Oj Jonna det här var inte lätt ;) jag utmanar den som vill...


Bio..

Ihelgen ska jag och min familj gå på bio tillsammans för första gången. Jag och malte var på bio för några veckor sen men den denna gång ska även Victor följa med. Det är ju en rätt lång film denna gången så vi får se hur det går hihi, sist satt han blixtstilla, käkade popcorn och fnissa i 40 minuter till spöket laban! Denna gång ska vi se madagaskar 2, något vi alla ser framemot då första filmen är tokskön!!



Familjemys

Måndag..

Har precis hämtat Malte på dagis och han sitter nu och tjatar över att få sin napp. Jag försöker vara bestämd och säger att den har man bara när man ska sova!

Malte
med krokodiltårar: JAG VILL HA MIN NAPP
Mamma: Man får fula monstertänder om man använder nappen hela tiden..
Malte: JAG VILL HA FULA MONSTERTÄNDER OCH MIN NAPP!!

Man kan inte annat än skratta åt hans sköna kommenterar som kommer hela tiden!! Nu tittar han iaf på Pettsson och Findus och äter mellis!!

Själv har jag ätit lunch ute idag, med mina kära systrar! Bara lillebror som saknades men han brukar oftast vara glad om han slipper vara med oss.. Undra varför, kan inte vara lätt för han ; )



Systrarna systers!!

Hotell J..

Sitter och kikar på gamla kort som jag inte sett på länge! Skulle gärna åka hit igen där vi var på en weekend när vi var nere i sthlm för svärfars mysiga trädgårdsbröllop! Malte var 2,5 månad och vi hade det så himla mysigt!
Frukostbuffen var den bästa jag någonsin sett!!





Hotell J

Mus i vårt hus..

Hittade en massa muslortar idag när jag öppnade skåpet där våran varmvattenberedare står! Skåpet som även är vårat trycka in allt som inte har någon plats skåp! Inte undra på att katterna jämt krafsar på den dörren!!



Smilla med oskyldig mus!

Äntligen ledig..

Äntligen lite ledig, har jobbat sex dagar i streck med många timmar och ett galet stressigt avslut på veckan! Min rygg är knäckt och huvudet segt! Men skönt ändå att jobba tycker jag!
Ska snart göra mig en kopp the och se ett avsnitt av Brothers & Sisters tror jag, imorgon ska ja lyxa till det med sovmorgon (när hade jag det sist?) och lunch med min syrra!

Kram på er!



Socker & Smilla

Jag!

Jag har en sida om mitt hem, jag har en sida om min son, jag har alldels för få timmar på dygnet men jag kände ändå att jag saknade en sida som handlade om mig. Ego? Kanske, men ibland behöver man skriva av sig! Om allt eller inget, välkommen till sidan om mig! Klockan närmar sig tolv och det innebär att det är bara några få timmar kvar tills min väckarklocka ringer!

Så god natt och välkommen hit!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0