2008..

Ännu ett år har gått och jag tänker tillbaka lite! Januari var min sista månad som mammaledig, Malte gick dock redan på dagis några timmar i veckan. I februari började jag på Jöns Anders Gården där jag träffade många goa människor och trivdes himla bra då jag fick pyssla både med blommor och göra fint i omgivningen. I Mars fyllde Malte hela 2år och samma månad vart vi inneboende hos mina föräldrar där vi vart kvar hela April, Maj och en bit in på Juni. Vid midsommar flyttade vi till min gamla släktgård där både mamma och mormor har växt upp. I samma veva flyttade Socker hem till oss, en gosig birma katt!
Juli innebar högsäsong på Jöns så var det inte mycket annat än jobb,jobb och jobb! I början på Augusti gifte sig våra kära vänner Lisa och Anders i Öje kyrka och jag fick äran att vara fotograf. I mitten av Augusti så fyllde min kära pappa 50år och vi bjöd in släkt och vänner på en överaskningsfest där alla bidrog till hans dröm. I slutet på Augusti var det dax för bröllop igen, denna gång på Gotland där min söta svägerska med familj bor. Även denna gång fick jag ären att vara fotograf och jag tror vi prickade in den perfekta bröllopspresenten. önskar ni alla kunde fått se min svägerskas reaktion : ) I September fick vi veta att Malte ska få ännu en go kusin! September innebar även en underbar Coldplay konsert på min kära mammas födelsedag. Direkt efter konserten länade vi svärfars soffa i några timmar innan vi begav oss till Skavsta för att möta upp mamma, pappa och Malte för att åka till London! London resan var pappas dröm som han fick på 50års dagen. Ljuvilga dagar med lyxhotell, fotboll och shopping. I Oktober, lagomt till min 25års dag fick jag veta att mitt jobb gått i konkurs! Nån vecka senare hade jag dock ett nytt jobb som jag tyvärr inte trivs alltför bra på men ger det en chans iaf! November  fick jag en förfrågan om att göra ett hemma hos reportage hos oss, antagligen blir det under våren. Vi får se! December har varit ganska mycket jobb för både mej och Victor och ganska lite tid för varandra. Men vi fick en mysig jul på våran 6åriga förlovningsdag som vi iof inte firar så mycket eftersom vi är gifta hihi men ändå :)
Bara några få dagar kvar på detta år som självklart har inneburit så mycket mer men det här var lite iallafall!

Gott nytt år på er alla, kram madde!!



Tror detta var sista april?


Nu är glada julen slut..

slut, slut julegranen dansas ut, ut, ut! Ja snart iaf, alltid i mellandagarna så längtar jag till våren! Har inte hunnit med att skriva här på ett tag då det varit full rulle hela tiden. Nu fick jag en ledig stund över och har 2 lediga dagar UTAN planer framför mig, synd bara att Victor jobbar då! Vi har verkligen gott om varann i hela december :( Men nytt år snart och nya tag som man brukar säga!

Iår var ju julafton hemma hos oss, 30 glada släktingar med alldeles för mycket mat och en snäll tomte :) Ni som känner Malte vet att han är galen i sina nappar såg jag och Victor tappade hakan när han på eget initiativ säger till tomten "jag har alla nappar inne i mitt rum, du ska få dom" sen springer han iväg och hämtar dom och ger dom till tomten! När blev han så stor? Jag har inte hängt med tror jag. När hans farmor idag frågade han hur det går att vara utan napparna svarar han kort och gott "jo det går bra" min goa goa prins!

Jobbade ju även 24,25,26 och 27 men det var helt ok, iaf julafton och juldagen för att alla goa gäster var på topphumör och jag hade roliga arbetskamrater! Nyår och nyårsdagen ska jag med jobba men ganska korta pass som det ser ut just nu *piuh*

Idag har vi varit ute hos kära svärmor i svärdsjö, malte fick åka pulka som hennes hund drog och jag och Victor åkte spark, skoj var det! Sen grillade vi korv ute på hennes gård och satt och myste på får och renpälsar framför brasan! Senare på eftermiddagen så kom min ena svägerska och hennes familj dit och vi käkade middag tillsammans!

På tisdag kommer svärfar och hans fru med hennes barn upp ifrån stockholm och min andra svägerska med hennes goa familj upp ifrån gotland. Ska bli kul då vi inte setts sen bröllopet i augusti, har blivit tradition att fira nyår med dom :)

Just ja, julafton innebar ju oxå att det var 6år sedan Victor och jag förlovade oss. Shit vad tiden går, jag minns hans underbara överraskning som igår :)

Nej nu ska jag sova, hoppas ni  haft det mysigt i jul!

Kram madde



Jag och mina syrror julen 07..

Hej..

Oj nu har det gått några dagar sen jag senast skrev, haft fullt upp!
Hela söndgen gick åt till att boka julgodis med Malte, mamma och syster yster himla mysigt..vart även ett stor lager pepparkakor! Egentligen så tycker jag inte att hemmagjorda pepparkakor är så goda, men dom doftar ljuuuvligt och är roliga att baka och dekorera!
Måndag och tisdag jobbade jag, tiiidig konferansfrukost så jag började kl 6 ZzZz! Men nu är ja ledig fram till julafton, hade ju hellre varit ledig i jul menmen har man nytt jobb så får man väll t det man får!

Igår åkte jag, malte och syster till falun för att möta upp Ida som kom med tåget från Sundsvall, vi åt smaskig lunch på Tzatsiki och gjorde självklart ett besök på min favoritaffär Gruvgatan : ) Sen åkte vi vidare till kupolen för att shoppa lite julklappar! Vart en heldag men mysigt var det : )

Fick ett ryck häromdagen och rev ut hela vårt skafferi, ja vi har ett sånt man går in i!!!!
Jag bestämmde mig att nu jävlar ska det målas om då det var knallblått innan, tro mig jag gillar blått men inte denna blå och INTE i skafferiet! Kanske inte en sak man gör en vecka innan jul men får jag för mig något så vill jag göra det nu och få det klart på en gång ; ) Det gick bra iaf så nu är skafferiet vitt och ska bara torka, såå mycket bättre! Har tom satt in en taklampa! Ska bli skönt att få ställa in allt igen då vi nu har saker i heeeela köket, suck!

Just nu är vi hemma hos mina föräldrar, hela familjen How och då ikluderar jag katterna hihi! Vi ska sova här för dom ska stänga av vårat vatten hemma imorgon och dom kommer tidigt på morgon!

Hittade lite bilder på Socker som kattunge hemma hos min moster som har fött upp henne på deras dator... 



Busig Socker..



Mina sockerbitar..



Sömnig Socker..



Go Socker..



Sockers bror..

Mamma mia..

..vilken härlig stämning det var på Mamma Mia filmen! Såg den just för första gången..
Snälla tomten, ge mig en resa till grekland..



I have a dream..


Film..

När jag ändå var inne på filmer så tänkte jag nämna några av min favoriter! Vore kul om du som läser skrev ner dina 10favoriter oxå, det kan vara sånna du fastnat för just nu eller dina favoriter sen år tillbaka!

1. Amelie från Montmartre är min absoluta favorit och har varit det sen den kom
2.Moulin Rouge jag älskar ju musikaler och tycker att den här är underbar
3.La vie en rose filmen om Edith Piaf
4. Tillsammans är man mindre ensam boken är underbar men jag gillar filmen oxå, samma skådis som i Amelie, Audrey Tautou och hon är en av mina favoriter.
5. Crazy/beautiful Rik flicka möter mörkhyad kille, fin kärlekshistoria
6.An American crime Verklighets baserad historia, hemsk men en historia alla bör höra
7. Into the wild även denna verklighets baserad, om en ung kille som ger bort alla sina tillgångar för att leva i det vilda alaska.
8.American histori X måste alla se!
9.Billy Elliot en härlig grabb som trottsar sin pappa och tar balettklasser istället för att boxas som alla grabbar ska.
10.Schindlers list har väll kanske dom flesta sett, en film om förintelsen under andra världskriget!

Skulle kunna göra listan lång med filmer som jag tycker att alla borde se, kanske fortsätter på den någon gång när jag får era tips och kommer på vilka underbara filmer jag missat :) Älskar ju alla filmer Tim Burton gör och använder Johnny Depp i, dom gör kanonfilmer ihop!



Amelie från Montmartre..

Filmtips..

Lånade en film av min kära mamma för ett tag sen och igår hade jag äntligen tid att krypa upp i soffan under filt med en kopp the i lugn och ro för att se den! Åå den var så himla fin och romantisk, en vacker snyft film! Vet inte hur jag kunnat missa den förut, den är ifrån 2004! Jag kan varmt rekomendera den filmen om du inte redan sett den, eller ja det var ju en film man kan se om och om igen förstås!



The Notebook..

Bounce..

Upptäckte just att Bounce kör en ny show nu i början på året oxå, hade varit jäkligt kul  att gå på men nu har jag inte råd! Får hoppas att det är lika populärt som vanligt så det blir en långkörare! Missade ju deras senaste show men dom därinnan har jag ju vart på. Så himla balla och man undrar alltid varför man la undan dansskorna,kanske skulle damma av dom igen ; )  Det är tom så att det rycker i hela Victors kropp när han ser dom och då är han inte en kille som gillar dansa!

Idag har jag verkligen en latdag, började iof morgonen tidigt på Maltes dagis för att se världens finaste luciatåg och grötfrukost. Så fort jag hittar kamerasladden ska ni få se världens sötaste pepparkaksgubbe! Annars har jag inte gjort så mycket mer än att hänga en tvätt. Städade, julpyntade och tvättade det mesta igår så jag kunde ta det lugnt idag då ja är ledig och sen ha en riktig malte dag imorrn då vi båda är lediga :)  Undra vad vi ska hitta på!? På kvällen ska han iaf sova hos mormor och morfar för både jag och Victor jobbar på lördag!



Bounce..

Coldplay..

10 minuter efter dom släpptes så var 8 biljetter våra! Tredje gången jag ska se Coldplay och denna gång blir det utomhus, det kommer bli läckert! Spelar ingen roll om det så skulle snö jag är bara så lycklig! Sist jag var på Stockholm stadion var på Kents vita konsert, det var läckert och se alla vitklädda fans!

Mm jag längtar, det är bara 8 månader kvar haha!


Underbara älskade..

Ikväll visade dom underbara älskade på tv, har sett den förut men den är så himla bra så jag kikade på den ändå! Längtade helt plötsligt till sommaren och till västkusten, har inte alls lika mycket julkänslor iår som jag brukar ha! Känner knappt för att pyssla hemma men det kanske beror på att man vet att man ska jobba hela jul och nyår?
Iallafall så är ju deras sommarställe i filmen ett hus som jag nästan skulle göra vad som helst för att få. Det är ju så vackert och fridfullt!! Jag älskar all inredning och lugnet runt omkring! Snälla tomten ge mig en härlig sommar på västkusten tack :)


Yeeeees..

Den 22 augusti spelar dom igen, Stockholm stadion denna gång! Måtte gudarna se till att vi får biljetter!
Jag blir så lycklig....pratar sälvklart om COLDPLAY!


Måndag igen..

Så var ännu en helg över och idag började en ny jobbvecka! En lugn jobbvecka så det känns skönt!
Helgen har varit himla mysig, jag och mamma var ju som sagt på Jöback i fredags, lördag morgon så kom Ida hem till oss och hade en mysig långfrukost, det var himla kul att hon var hemma och att vi hann ses! Efter Victor jobbat klart på lördagen åkte vi vidare till Falun och svärdsjö för att äta adventsmiddag hos svärmor! Oxfile och potatisgratäng, smaskigt! Victor jobbade hela helgen, blir väll varje dag fram till jul nu sen jobbar jag jul och nyår så vi ses väll knappt föränn nästa år ; )
Jag, Malte och Mamma drog till tulavippan en sväng och fyndade lite, så nu målas det här hemma! Efter det bakade mamma och Malte pepparkakshus!

Usch va deprimerad man kan bli över ens hy, jag har verkligen kämpat med min hy i flera år men aldrig vill den bli perfekt! Har det senaste året inte gjort en enda ansiktsbehandlig och har inte haft råd att köpa dom produkter jag är van vid men idag då jäklar klickade jag hem både det ena och det andra. Får väll bli en julklapp till mig själv men jag mår verkligen dåligt när jag ser ut som jag gör nu!



Plaska är kul..

Jag älskar dig så mycket att jag hatar mig..

Om jag behöver muntras upp någongång så finns det ett youtube klipp som får mig att le varje gång!
Håkan i all ära men dom HÄR är så j*vla sköna..


Peter Jöback..

Är just hemkommen ifrån en helt uuuuuuuuunderbar julkonsert med Peter Jöback, jag är såld! Nu förstår jag varför mamma har älskat han i flera år ; )
Vilken röst och vilken utstrålning!
Det var ett underbart program, klassiska julsånger blandat med hans fina sånger och lite disney jul och självklart Guldet blev till sand!
När han framförde Hallelujah så stog vartenda litet hårstrå på min kropp, så mäktigt!

Ge mig mer, jag vill gå igen!!


Yellow..



Your skin
Oh Yeah your skin and bones
Turn into something beautiful
You know you know i love you so
You know i love you so

Ida..


Med våra huvuden utanför bilrutan i hög fart sjöng vi och var glada! Göteborg, backstreet boys, måsskit och boende på dårhus haha! Ida kommer du ihåg?


Den här är till dig

Grattis Oscar..

Grattis Oscar på namsdagen!!

Hoppas vi ses snart kram familjen How!!



Snutte Oscar..

RSS 2.0