Skördetid..

Piuh vad det är varmt! Jag vet att jag klagar nu men jag är ingen sommarmänniska, jag längtar till hösten, Jag längtar till ruggiga kvällar med levande ljus och en stor kopp te. Jag längtar efter en härlig promenad bland höstlöven! Jag älskar verkligen hösten men det finns iaf en sak jag älskar med sommaren och det är alla frukter och bär man kan skörda. På den här gården finns det hur mycket som helst och just nu njuter vi av överfyllda hallonbuskar! Mums..
Namsdag..

Idag är det min namsdag och jag hade sett fram emot en lugn och skön dag hemma. Istället vart det en galen dag på jobbet som jag gärna hade varit utan. Nu är jag iallafall hemma och har fått mig en härlig fika stund!
Vardagsrummet..

Vardagsrummet är så gott som klart, saknas lister i taket bara men det är inget man tänker på iallafall. Tror faktiskt inte att jag ska ha några gardiner i detta rum, eller vad tycker ni? Tycker det är så just och fint nu, älskar det känns så rymligt till skillnad från vårat andra vardagsrum som även var hall och matplats! Våran lägenhet är byggd så att man kan gå runt, himla kul tycker Malte som gärna springer runt, runt! För att då komma in i vardagsrummet ifrån hallen så paserar man en såkallad serveringsgång som man hade förr i tiden. Ett litet rum i mellan 2 rum kan man säga som består av skåp där man hade sitt fin porslin och så en skrubb. Himla charmigt tycker jag!!


Visby..

I sommar ska jag på 2 bröllop, ska bli himla kul och ett av dom är min svägerskas. Hon och hennes underbara familj bor på Gotland och det är vi havet på ön som bröllopet ska ske. Jag älskar Gotland och åker gärna dit i slutet på sommaren då alla turister åkt hem. Då är det lugnt och skönt och havet brukar ha en härlig temperatur så tom jag kan bada!
Iår har vi hyrt en stuga men någon gång så vill jag gärna prova att bo på..

..Visby Crêperi & Logi

Alla bilder är lånade ifrån http://www.creperielogi.se

Fläderblom..

Börjar känna mig som en riktig hemmafru! Baka har jag alltid älskat men iår var första gången jag vågade mig på att göra hemmagjord saft. På den här gården vart man alltid bjuden på fläderbloms saft när man hälsade på, nu är det min tur att bjuda! Gården har ett fläderträd som ger mycket blomm och som både doftar och ser underbart ut.
Söta blommor gav en härlig frisk saft!


Lycka form..

Jag är en äkta dalkulla och jag älskar traditoner. Jag är den som ser till att släktens traditioner hålls även om dom flesta mer än gärna vill slippa undan. En tradition jag har är att bära Leksands dräkt iallafall en gång om året, vanligtvis blir det på midsommar. Jag älskar alla fina detaljer som dräkten har så när jag upptäckte dom dala inspirerade filtarna från det relativt nya företaget Lycka Form så vart jag genast såld. En sån vill jag gärna krypa upp med i soffan och mysa i höst och vinter. Mia som gör dom fina filtarna lärde jag känna igenom min sons dagis, hennes son går oxå där nämligen. När man träffar Mia får man alltid höra ett härligt skratt och hon är en tjej med många härliga ideér.

Besök hennes sida på www.lyckaform.seBilderna är lånade ifrån Lycka Form

Badrum..

I vårat badrum kom jag på lite anorlunda lösningar. Hittade inga badrumsskåp eller tvättställ som föll mig i smaken så jag önskade mig ett kökskåp och en köksho med bänkskiva och så vart det! Efter som vi bara hyr så försökte vi tänka budget och därför vart det en helt ok plastmatta istället för kakel! Eftersom badrummet inte är alltför stort och vi behövde en tvättmaskin så vart lösningen med bänkskivan himla bra då både skåpet och maskin får plats där under.
Hittade heller inga handukshängare till väggen så det vart akelkrokar under skivan istället!! Duschen har en stor "regn" dusch som går i grått precis som golvet..
Socker..I ett hörn i vårat hus....står en gammal sockerlåda bäddad....för vår nya familjemedlem som heter just SOCKER

Har just haft en underbar helg i sthlm, återkommer snart med nytt inlägg!

RSS 2.0