Bullbak

Just nu känner jag mej helt off. Jag har en massa roliga möbler som väntar på slipmaskin och pensel men jag orkar bara inte ta tag i saken. Känns som kroppen har någon slags depression fast jag egentligen inte alls känner mej det minsta deppig?
Kanske är det en stress jag har innombords nu när sonen kommit in på dagis till hösten och jag inte har något jobb att återvända till?!
Kände att jag behövde krypa upp i soffan lite så jag bakade bullar för fulla rullar med min syster och värmde mej en kopp choklad och bara njöt.
Sen så har jag ju världens goaste son som har varit i sin mormors rabatt och plockat en tulpan till mej.
Det värmer i hjärtat!!



choklad

Varm choklad och nybakta Amerikanska bullar

bullar



tulpan

En fin tulpan som jag fått av en ännu finare son.

malte

Sovrummet..


Välkommen in i sovrummet, eller ja våran sov vrå kanske jag ska säga! När man bor på 45kvm så har man inte så många alternativ när man ska möblera. Man får tänka till helt enkelt!! Vi har iaf ett eget sovrum och sonen har ett eget sovrum, sen är allt (ja förutom badrum) samlat på en öppen planlösning. Våran 180 säng gick in precis, väggen mittemot som ej syns på bild är våran garderob med skutdörrar. Sen har vi en till lite garderob i sonens rum. Inte spara på några onödiga kläder här inte *piuh*  Sovrummet är iaf inrett med ljusa färger och med några få svarta detaljer. Väggarna är målade med mio sand.


sovrum
Välkommen in..

sovrum
Här sover vi gott om natten..

sovrum
Vaknar av fågelkvitter då vi har fönstret mot skogen


sovrum
I fönstret står en "pålle" ifrån Bengt&Lotta som jag köpte till adventsljusstake men den står kvar året om för jag tycker att den är så charmig.

sovrum
Överkastet kommer ifrån LaRedouts SoHome

sovrum
En gammal Leksandsstol fick behålla sin svarta slitna färg och så klädde jag om den i svart fuskfårpäls!!

sovrum
Det var allt för idag.

knepig dator..

r?djur

Hoppas ni kan klicka upp bilderna, min dator vill inte vara med riktigt idag. Rådjursbilden vart det iaf ngt fel på men ni kanske ser han här ovan?

kram på er alla!

Utflykt





 

vitsippor


 

Efter att spenderat en helg med vackert väder innomhus pga sjukt barn så bestämmde vi oss för en liten utflykt igår när solen ville visa sig. Vi tog bilen ut i skogen för att leta efter vitsippor.
När vi gjorde vi gjorde vårat första stopp vid en liten bäck så fick vi se ett litet rådjur som stog och åt alldeles brevid oss. Han vart nog lika förvånad som vi, spanade in oss ett tag innan han hoppade in i skogen igen.

Ser ni någon bakom buskarna?




Vi plockade några sippor sen åkte vi vidare till ett litet vattenfall, satte oss på ett fårskin och njöt av solen.
Aah så härligt det var, tom sonen njöt då det fanns så mycket vatten att kika på.
vitsippor





Klicka på bilderna så blir dom större!






 


Älskade pelargoner..

pelargon

Appleblossom

Jag har i flera år köpt små söta pelargoner till sommaren, haft dom på uteplatsen i alla möjliga färger men det var inte försänn i sommras som kärleken till dom växte.
När jag var ute på lite ärenden så sprang jag förbi en blomaffär här där jag bor och såg att dom sålde ut en massa skruttiga blommor. 20kr skulle dom ha för en pelargon som nog hade sett sina bästa dagar tänkte jag men slog till ändå. Jag tog hem den lilla blomman som visade sej vara en appleblossom (se ovan) och planterade om den.
Efter bara några veckor i ny jord och av lite kärlek så hade den växt till sej och blivit riktigt ståtlig.
När hösten kom så bestämde jag mej för att försöka övervintra den i vårat föråd utan någon som helst aning om hur man skulle göra med den.


Appleblossom

Nu för någon månad sen så tog jag in den igen, kippte ner den och gav den ny gjord.
Nu växer den för fullt och jag hoppas den kommer bli ännu finare till sommaren!!

pelargon

Igår var jag på pelargonkväll med Svenska pelargonsällskapet och en massa andra pelargonälskare.
Köpte fyra röda pelargoner till köksfönstret, har aldrig haft röda förut men tyckte att det passade bra då jag har några få röda detaljer i köket. Det var fyra för en hundrig men när jag kom så såg jag att dom glömt att tagit betalt alls för dom. Så om man ska vara oärlig så vart det ett fynd även där.


Vit rosenknopp

Till vardagsrummet vart det 2 stora vita underbara rosenknopp pelargoner
och till sonens rum vart det 2 vita engelska pelargoner. Tyckte det var kul att testa dom engelska då min svärfar kommer ifrån england vilket oxå betyder att min man är halvengelsk och min son är kvartengelsk *fniss*


Engelsk pelargon


Söt även i vas


Klicka på dom små bilderna så blir dom större.


Drömmen..

195811-50

Har just suttit ute och njutit i solen av en kopp kaffe, nybakta kardemummaskorpor och en jättemysig bok som kom med posten idag. Drömmen om ett hus på landet är ett sammarbete med tidningen Lantliv. I boken för man möta några underbara hem som varit med i tidningen dom senaste åren! Jag bara njöt när jag läste den och fick en massa inspiration och tyvärr en ännu större längtan efter hus *suck*
Jaja någon dag så dyker väll drömhuset upp!

Kardemummaskorpor

1,5 dl strösocker
250g rumsvarmt smör
1ägg
7dl vetemjöl
2dl havregryn
2tsk bakpulver
3msk stött kardemumma
2dl matlagningsgrädde eller mjölk

Sätt ungnen på 175 grader

Rör socker och smör poröst, rör i ägget

Blanda dom torra ingredienserna och rör ner dem i smeten tillsammans med grädden

Rulla ut degen i längder, ca 7cm breda och lägg dem på en plåt, smord eller med bakplåtspapper
Grädda längderna i ca 20-25 minuter. Stäng av värmen och ta ur plåten. Skär längderna i diagonala, ca 3cm breda bitar. Ställ tillbaka plåten i ugnen och låt stå i eftervärmen tills skorporna är genomtorra och knapriga.


Vårkänslorna tar över..

Klicka på bilderna så blir dom större!!


Ranunklar


Nu är det verkligen vår på riktigt!!  Folk krattar och rensar i rabatter, dom eldar löv och hänger undan vinterkläderna. Snön smälter och fåglarna kvittrar, allt detta gör att jag får fjärilar i magen! Det pirrar ända ner i tårna och jag blir helt plötsligt förälskad i livet!!

Jag bor ju i Dalarna med en massa byar runt om kring mej och ofta så åker jag och familjen ut på en härlig biltur för att spana in alla gårdar med röda hus och vita knutar. Man får så mycket inspiration och drömmer sej iväg om en egen gård att en dag få pylta i!! Ja vi har ju gård nu oxå förstås vid stugan som vi hyr men det är ju inte riktigt lika kul när det inte är ens eget.. Nåväl när vi häromdagen var ute och åkte så kom vi plötsligt fram till ett helt hav av blåsippor..Helt undebara så jag kunde inte låta bli att ta med några hem.



Så här vart det tillslut

Jaja jag vet att dom är fridlysta och att man får plocka men inte gräva upp! Men just vi det här havet så höll dom på att hugga ner en massa skog så dom här små söta sipporna hade nog gott till spillo iaf.
Hemma hos mej fick dom pryda mina stora vita fat som annars bara står och dammar.


Mysigt även på kvällen

Jag satte även i en av mina favoritblommor, mossa och ljuslyktor!!
Vart super mysigt när vi tände dom på kvällskvisten innan vi gick in och njöt av en underbar film så att man vart ännumer förälskad!!


  
Mysfaktor hög, hyr The Holiday



En till som älskar våren

Utmanad

Har blivit utmanad av en underbar blogg  jordgubbarmedmjolk.blogspot.com/ En härlig tjej med ett undebart hem, läs hennes blogg och du vill genast flytta in. Nu till tre andra härliga bloggar..


mimmi-magnolia.blogspot.com/ Mysig blogg som visar underbar inredning och läckra klädesplagg!
http://dalaliv.blogg.se/ Jättehärlig blogg som skriver om mina hemtrakter och ger er en anledning till att besöka Dalarna!
http://hemmapalandet.blogspot.com/ Även denna bloggare bor i närheten av mej så här kan man få en massa tips och ideér som passar mej bra!



Copy;1. Klistra in texten i ett nytt blogginlägg. Precis innan den kopierade texten skriver du ett ort stycke där berättar om listan och länkar till den bloggaren som lade till dig på listan. Det här är viktigt eftersom det därmed inte skapas duplicerade inlägg. Eftersom någon också lade till dig på listan torde det inte var för mycket begärt att bjuda på en extra inlänk till den personen. 2. Ta listan under ?Mina 3 tillägg? från bloggen som lade till dig och lägg till dem under rubriken ?Originallistan?. Känn dig fri att ändra länktexten till din egen blogg för att få varierade nyckelord i dina kommande inlänkar.3. Lägg själv till max 3 st bloggar under ?Mina 3 tillägg?4. Kontakta de som du har lagt till och be dem göra samma sak.

Orginallistan:
Zassi: Underbart personlig blogg med massor av humor! Kan inte vara utan den :)
Julias vita drömmar: Julia har en inredningsblogg som är helt underbar! Har ett fantastiskt gammalt hus med vit ljuvlig lantlig inredning.
Jordgubbar med mjölk: Inredningsblogg med massor av inspirerande bilder! Spana in hennes senaste inlägg! *Ahhhhh*
Hemmariket för att det finns så mycket fint att titta på hos henne och hon är en trevlig person.
Emmalexa som har en blogg med varierat innehåll, allt från vardagsbetraktelser till djupa funderingar.
Junitjej som alltid är uppmuntrande och hittar på finurliga saker att gissa på.
Puppan: En av mina absoluta favoritbloggar! En mycket inspirerande blogg om Puppans lägenhetesrenovering och tankar kring inredning. Bloggen är så inspirerande att den i alla fall fått mig att någon gång vilja renovera en lägenhet eller ett hus!
Anne's food: Den absolut första bloggen jag hörde talas om! En suverän matblogg med massvis av kanonbra recept som ni bara inte får missa. Som en extra bonus visar Anne ibland bilder på sina underbara katter!
Cleo: Undrar om inte detta är Sveriges främsta inredningsbloggare?! Cleo tipsar om allt vad gäller inredning och design och nya inlägg skrivs i en rasande fart vilket jag tycker är jätteroligt! Klart läsvärd!
Secondhandsisters: Anna bloggar om design, både nytt och gamalt och har massor av bra tips på var man kan få tag i secondhandgrejer!
Scrolla & sålla: Scrolla inspirerar med allt ifrån heminredning och konst till pyssel och mat! Katten Pejst: Inredning, inredning och inredning utifrån en personlig vinkel! Också de små husdjuren får sin plats i hemmet :)
Perlan: Inspirerande blogg som uppdaterar ofta och bjuder på fina bilder! Pernilla är en glad o go bloggkompis!!
art[e]fact: Blogg som ger mersmak vad gäller design och konst på ett personligt vis!
Saravillfara: Inredningsblogg som man blir beroende av!!
Millans Bak: Mycket gott
Miss Sophie: En förvirrad Höna
Dolcevita: tjejsajt
Äta bör man: godmat
Cutwalk: frisyrblogg
Frisörguiden: frisyrer
Manligt Carolangel: blogg om allt möjligt
Christina: skriver om mat , kryddor, örter: Har hur många fina och goa´ recept.
Annelie: skriver om allt möjligt. Livet, familjen, fina matrecept.
Carina: skriver om utbildning, pyssel-allt möjligt.
Livet efter: Skriver om livet före och efter hennes ögonsjukdom
beckfjall1: Föredetta missbrukare som skriver om sitt liv idag
Sussibussi: Fyrabarnsmor som skriver om sin vardag
Theas rum : Tvåbarnsmor skriver om inredning och sin vardag
Whiskeyochchampagne : Skriver om allt från sitt vackra hus till barn och mat
Hannajos : Trebarnsmor som älskar kläder, brottning och inredning
Mariakoden: mycket humor från stort hjärta och mycket snyggt att se på.
Medaljongen: härlig inspiration från ett smakfullt hem, där rara Maria med familj bor.
Kol och krita: snygg blogg med fina inspirarande bilder som ofta är helt i min smak.
Tinaminastina: En trebarnsmamma med ett härligt hem, varm och närvarande.
Cina med mera: Småbarnsmamma med pyssellust, har två härliga killar som gärna är med på kort.
Petra: Generös med bilder på sig själv och familjen.
Jennys Hem och Harmoni: Helt underbar blogg som handlar om inredning och Feng Shui
Trolda: Skriver om allt möjligt! Musik, film, inredning, katter och BLOMMOR
Scaniatjejen: En blogg som handlar om vardagligheter, inredning och hennes jobb som lastbilschaufför
Min lilla vita vrå Tjej som bor i närheten av mig, handlar i samma affärer och bor i ett sött litet hus!

Spets och snor En tjej som inreder lantligt, romantiskt och vitt! Älskar hennes blogg!

Lantliv i stan Mysig lantlig blogg!


Ha en trevlig dag! Kram


Lekstugan del 1

Klicka på bilderna så blir dom större.







 




I somras började jag och min man piffa upp min gamla lekstuga som står hemma hos mina föräldrar. Den var gammal och sliten med rosa tapeter och furu i tak och på panel. Vi städade ut hela stugan och började måla, panel och tak fick vit färg och väggarna målade vi med Mio nougatfär som vi hade kvar hemma från när vi målade om vardagsrummet. Plastgolvet slet vi ut och fick ett fint trägolv istället. Mina gamla rottingfotöljer fick stå kvar och vi köpte ett liknande bord som man även kan förvara leksaker i. Nu ihelgen har vi byggt till ett gulligt litet kök med diskho och spisplattor. Runtom diskbänken satte vi tyg så man även kan förvara leksaker där bakom. Näst påtur är att fixa utvändigt, den ska måls om och även få en ny brokvist. Det får ni se senare...


 

 

Så här såg det ut innan, har vi lyckats?!



RSS 2.0